Varför foderspridare?

Främsta anledningen till att du ska använda en foderspridare är för att du lär djuren att återkomma till samma plats. Platsen dit djuren återvänder där du har din foderspridare kallas för åtel. När djuren återkommer till samma plats kan du med hjälp av en åtelkamera (som fotar eller filmar djuren) få en överblick över hur många de är i området. Detta kan vara bra när du ska avgöra hur många djur du kan skjuta.

Användande av foderspridare ökar sannolikheten att få skjuta

En annan fördel med foderspridare och det faktum att djuren återkommer till samma plats är att du ökar sannolikheten att få skjuta. När du har djuren på samma plats kan du lättare avgöra vilken djur du ska fälla. Genom att använda foderspridare kan du även locka bort djuren från fel ställen, t.ex. en ärtåker.

Sätt upp en åtelkamera

Ett bra sätt att hålla koll på djuren i naturen är att fånga dem på bild. Sätt upp en åtelkamera vid din foderspridare och du kan sen i lugn och ro räkna hur många grisar som passerar varje kväll. Åtelkamera kan du köpa hos Active Outfit.

Olika typer av foderspridare

Foderspridaren är alltså klockren att använda för att få djuren dit du vill ha dem. Det finns olika typer av foderspridare vilket du kan läsa mer om här. –Olika typer av foderspridare